Lafo fua i luga uma oloa BUSHNELL

O le ulu o le Vaega o Pisinisi a Waikato na ia apili i le malo e aua neʻi oʻo atu i le suo na saunia poloketi

O Don Good, o le faatonu faatonu o le Waikato Chamber of Commerce, na faitioina le malo ona ua le lava le poloketi a le atunuu e mafai ona asu vave i Waikato, ae o lo o faatali konekalate a le malo mo le taliaina o ia galuega.
E leʻi faʻasilasilaina e le malo le tele o poloketi sauniuniga o le suo o le lalolagi. Peitaʻi, na fautuaina e le Fono a le Aai o Waikato ni poloketi se 23 i le malo tutotonu ia Aperila, ma le aofaʻi e US $ 2.8 piliona.
E tusa ma le $ 150 miliona le tupe ua fuafuaina mo Waikato, lea e aofia ai poloketi ua maeʻa saunia ma suo e pei o le faʻaleleia o le Hamilton Gardens ma le fausiaina o uila i le taulaga atoa.
I se tusi i sui o le Chamber of Commerce, na taua ai e Goode e faapea, ua tuai ona faalauiloa e le malo nei poloketi ma ua leiloa lona auala i le ofisa e faʻalautele le poloketi faʻalautele a Cambridge i Piarrell i le Waikato Expressway ma South Link.
“O le a le mea o loʻo fai e le malo ma le pulega a le taulaga o Hamilton, le pulega a le malo o Waipa, ma isi galuega tetele e pei ona fuafuaina e le Fono a le Itumalo o Waikato i le lima masina talu ai?
"E le talitonuina, ua naʻo se faaupuga talafeagai faʻafaifeʻau i lena taimi, ma maua ai le avanoa mo le au ofisa sili ona taugata o Ueligitone e faia ai lipoti o faitotoʻa, o loʻo aoina mai nei le pefu i luga o fata a ofisa o le malo."
"Matou te malamalama i taulaga e manaʻomia e ofi ai le Covid-19. O matou o se vaega o le 'au e 5 miliona ma sa matou faia osigataulaga. Ae o le lima masina e fausia ai se fuafuaga e fesoasoani ai i le tamaoaiga toe maua e umi tele.
“O le auala e saunia ai le suo e faigofie. Ua lokaina i tatou i totonu, ma e manaʻomia e tatou taitai ona teu faafaigaluega i ni poloketi e maua ai ni atinae tetele, lea e aumaia ai galuega i le tele o tagata.
"O lenei o le a maua ai e tagata le mautinoa. O le tupe o le a tuleia tupe i le tamaoaiga, ma o le tinoitupe i le lima o le a maua ai e tagata le saogalemu. Ma le mautinoa ma le saogalemu, oe mafai ona faʻatagaina le talitonuina o tagata.
“Matou te fiafia e faʻamaonia e sese. Matou te fiafia e faʻalogo i se faʻasilasilaga taua a taeao, ua faʻamaonia mai tupe mo nisi o galuega tetele. Kamupani e fia faigaluega. ”
"O le itulagi a Waikato o loʻo valaʻau mai mo le talitonuina i le lumanaʻi ina ia mafai ai ona tatou solomuli i tua i le 2020. O lea ua tatou fai atu ai io tatou taʻitaʻi e taʻitaʻi: Aua le tuʻuina i matou i lalo."
E ui ina leaga le faamoemoe o Good, ae o le iʻuga o le suʻesuʻega o pisinisi i le 2020, na atagia mai ai le iai o le “Maliega Fausia”, le Sanshui Reform ma le Komisi o Atinae Eseese a Niu Sila, ua amata ona i ai se aafiaga lelei i le paipa o galuega, ma ua vaaia e le pisinisi le malamalama lumanaʻi
O loʻo faia e le au konokarate fetuʻutuʻunaʻi ni laʻasaga e faʻafetauia ai a latou luitau mo se taimi puʻupuʻu i le tafe o tinoitupe, le mautonu i faʻagaioiga o galuega, ma faʻaleaogaina / faʻaopopo konekalate.
E pei ona silafia e le malo le 75% o le aufaipisinisi, e manatu le au fai konokarate e iai se aafiaga lelei o le malo talu ai nei a Niu Sila. faaititia o tupe faaalu a le malo i le lotoifale ona o le Covid-19 aafiaga i le paketi.
O Peter Silcock, o le Ofisa Sili o Pulega o le Konekeresi a Niu Sila, na ia saunoa: "E ui lava i le faigata o le tulaga o le tamaoaiga, ae o le tele o konekalate latou te talitonuina lo latou maufetuunaʻi ma le faamoemoe e taofia ma tausi a latou tagata faigaluega i lalo o ni tulaga.
"E tatau ona faia e le au konekalate ni laʻasaga e mautinoa ai o le a mafai e le latou pisinisi ona tatalia le faʻaititia mo se taimi puʻupuʻu i nai masina o lumanaʻi, aʻo lumanaʻi galuega na fuafuaina mo le isi lima tausaga."


Taimi Post: Sep-08-2020